Μοιράσου την αγάπη του Θεού

Πέρασε κι αυτό το έτος. Μπήκε στην ιστορία. Ο, τι έγινε, έγινε, δε γυρίζει πίσω. Σήμερα ζούμε πιά στο νέο έτος. Το ερώτημα έρχεται μόνο του. Θα πάμε καλά;

Θέλουμε να πάμε καλά. Θέλουμε να εξαφανιστούν όλα τα κακά εκείνα που συνέβησαν το προηγούμενο χρόνο και ποτέ να μην ξαναγυρίσουν. Θέλουμε το νέο έτος να φέρει καλά πράγματα. Να είναι αίσιον και ευτυχές. Το ευχηθήκαμε όλοι ο ένας στον άλλον: “Ευτυχισμένο το νέο έτος. Με υγεία και ευτυχία”.

Όλοι το θέλουν αυτό το έτος, έτσι όπως το εύχονται. Σπάνε ρόδια, κρεμάνε πέταλα, ξεριζώνουν κρεμμύδες, παίζουν τυχερά παιχνίδια και άλλα τέτοια πολλά κάνουν, προκειμένου να πάει ο χρόνος καλά. Να σπάσει η “γκίνια”, να αλλάξει το “γούρι”. Τελικά μέχρι τώρα όλες οι ευχές και όλα τα σύνεργα της τύχης αποδείχτηκαν μάταια. “Κάθε πέρυσι και καλύτερα, κάθε χρόνου και χειρότερα”, λένε όλοι σαν διαπίστωση της πραγματικότητας. Τί πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Πώς θα πάει καλά ο χρόνος που αρχίσαμε; Πώς θα αλλάξει “το γούρι”;

Ο καλός χρόνος αρχίζει και τελειώνει με τον Ιησού Χριστό. Αν θέλουμε ο νέος χρόνος να πάει καλά, πρέπει να τον αρχίσουμε με τον Ιησού Χριστό. Ας ξεκινήσουμε τη ζωή μας με τον Ιησού Χριστό. Ας Τον επικαλεσθούμε, διότι ο Ίδιος είπε: «Πας όστις αν επικαλεσθή το όνομα του Κυρίου, θέλει σωθή» Πράξεις β:21.

Ας αρχίσουμε να διαβάζουμε το Ευαγγέλιο του Χριστού και την Αγία Γραφή. Ας γονατίσουμε μπροστά Του και ας Του μιλήσουμε. Ας Του φέρουμε ενώπιόν Του όλες μας τις αποτυχίες, όλα μας τα προβλήματα και όλες μας τις αρρώστιες. Ας Του μιλήσουμε και ας Του πούμε: «Κύριε, Θεέ και Πατέρα μου, μέχρι τώρα βάδισα με το δικό μου τρόπο, έκανα πολλά για να πάει ο χρόνος μου καλά, αλλά τώρα αποφάσισα να ξεκινήσω το χρόνο μου με τον Υιό Σου το μονογενή, τον Ιησού Χριστό, που Συ «έδωσες διά να μην απολε-σθή πας ο πιστεύων εις Σε, αλλά να έχει ζωήν αιώνιον».

Αυτό το χρόνο, πρέπει να μπει στο σπίτι σου ο Ιησούς Χριστός, να τακτοποιήσει τα πάντα. Εσύ ο ίδιος θα καταλάβεις ότι κάτι άλλαξε. Κάποιο αόρατο πρόσωπο κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι σου με μεγάλη αγάπη και με μεγάλη δύναμη και άλλαξε την πορεία της ζωής σου και της οικογένειάς σου. Τα παιδιά σου πάνε καλά, η υγεία σου βελτιώθηκε, η δουλειά σου προχώρησε, τα προβλήματά σου άρχισαν να λύνονται το ένα μετά το άλλο. Είναι ο Ιησούς Χριστός, ο μεγάλος Θεός και Σωτήρας μας. Είναι ο Μόνος που μπορεί να ευλογήσει τη ζωή μας και την οικογένειά μας. Και αν τύχει κάποια δυσκολία, ή κάποιο πρόβλημα, ή κάποια ασθένεια, πάλι πηγαίνουμε στον Ιησού Χριστό και τα αναθέτουμε, διότι Εκείνος μας έχει πει: «Μη μεριμνάτε περί μηδενός, αλλ’ εν παντί πράγματι ας γνωρίζωνται τα ζητήματά σας προς τον Θεόν μετ’ ευχαριστίας διά της προσευχής και της δεήσεως. Και η ειρήνη του Θεού, η υπερέχουσα πάντα νουν, θέλει διαφυλάξει τας καρδίας σας και τα διανοήματά σας διά του Ιησού Χριστού». Φιλιππησίους δ:6-7.

Είναι αλήθεια ότι δεν έχει σημασία μόνο πώς αρχίζει ένα ταξίδι, αλλά πώς τελειώνει. Όταν ένα αυτοκίνητο ξεκινάει καλά, και κοντά στον προορισμό του συμβαίνει να συγκρουσθεί, το ταξίδι δεν τελειώνει καλά.

Ο καλός χρόνος δεν αρχίζει μόνο καλά με τον Ιησού Χριστό, αλλά και τελειώνει καλά. Έτσι πάνε καλά όλα τα χρόνια και ο Χριστός μας ευλογεί σε όλες τις ηλικίες της ζωής μας και τελικά τελειώνουμε το δρόμο μας μετά χαράς και κάποια ημέρα θα πούμε αυτό που είπε ο απόστολος Παύλος: «Τον αγώνα τον καλόν ηγωνίσθην, τον δρόμον ετελείωσα, την πίστιν διετήρησα, του λοιπού μένει εις εμέ ο της δικαιοσύνης στέφανος». Β ́ Τιμοθέου δ:7.

Λεωνίδας Φέγγος