Μοιράσου την αγάπη του Θεού

Ο Ιησούς Χριστός είναι το πρόσωπο που έστειλε ο ουράνιος Πατέρας στη γη, για να δείξει σε κάθε άνθρωπο την οδό της σωτηρίας και της όμορφης ζωής, που έχει ένα ευλογημένο αιώνιο τέλος. Ήλθε, ακόμα, για να πεθάνει επάνω στο σταυρό του Γολγοθά και να αντικαταστήσει κάθε θυσία και προσφορά της Παλαιάς Διαθήκης, διδάσκοντας την αιώνια ζωή και την αιώνια ουράνια Βασιλεία.

Στη Βασιλεία των Ουρανών, θα καταργηθούν και θα εξαλειφθούν όλες οι θλίψεις, τα δάκρυα, ο πόνος, το πένθος και όλα αυτά τα στοιχεία, που σήμερα ταλαιπωρούν τη ζωή μας. Εκεί μόνο η χαρά του Χριστού θα βασιλεύει.

«Και θέλει εξαλείψει ο Θεός παν δάκρυον από των οφθαλμών αυτών και ο θάνατος δεν θέλει υπάρχει πλέον, ούτε πένθος, ούτε κραυγή, ούτε πόνος δεν θέλουσι υπάρχει πλέον, διότι τα πρώτα παρήλθον» Αποκάλυψις κα:4.

Σήμερα, όμως, στον κόσμο μας, κυριαρχεί η δυστυχία. Όλα είναι γκρεμισμένα και κατεστραμμένα. Και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να διορθώσει τα πράγματα. Παντού υπάρχει διαφθορά, κακία, έγκλημα, εκβιασμός, κλοπές, απάτη, ληστείες, εκμετάλλευση των αδύνατων και όλα τα κακά. Δυστυχώς, το κακό έχει εξαπλωθεί σε όλους τους ανθρώπους και σε όλα τα πλάτη της γης.

Όλοι οι λαοί περιμένουν κάποιον να τους σώσει και δοκιμάζουν διάφορα συστήματα, αναζητώντας κάποιο πρόσωπο με δύναμη και ικανότητα, έτσι ώστε να διακυβερνήσει αυτό τον κόσμο, δημιουργώντας μια ευτυχισμένη κοινωνία. Πρώτα απ’ όλα, να κάνει μια παγκόσμια ειρήνη. Έπειτα μια σχετική ισότητα για να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής.

Βεβαίως κανείς δεν περιμένει από έναν τέτοιο ηγέτη να καταργήσει το θάνατο, αφού και ο ίδιος θα είναι ένας άνθρωπος φθαρτός και θνητός. Τουλάχιστον όμως να δώσει στον καθένα τα περίφημα «χρόνια πολλά και καλά».Ποιος όμως μπορεί να δώσει σε κάθε άνθρωπο αιώνια ζωή; Ποιος μπορεί να δώσει ένα σώμα άφθαρτο και αθάνατο;

Ποιος μπορεί να χαρίσει σε κάθε φτωχό ένα ωραίο σπίτι, χωρίς μάλιστα να το χρωστάει σε τράπεζες ή οργανισμούς και επομένως χωρίς κίνδυνο κατάσχεσης; Μόνο ο Κύριος Ιησούς Χριστός όταν επρόκειτο να φύγει απ’ αυτό τον κόσμο δήλωσε: «Υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον, πάλιν έρχομαι να σας παραλάβω, δια να είσθαι και εσείς όπου είμαι Εγώ». Ιωάννης ιδ:2,3.

Οι χριστιανοί που έχουν δεχθεί το Χριστό, έχουν αναγεννηθεί και ζουν μια χαρούμενη «καθαρή» και ευτυχισμένη ζωή. Μάλιστα πολλοί απορούν βλέποντας φτωχούς χριστιανούς, άρρωστους καμιά φορά, γεμάτους όμως με χαρά, αγάπη και ειρήνη. Απορούν όταν τους βλέπουν σ’ αυτή την κατάσταση, να χαίρονται δοξάζοντας το Θεό, πλήρεις Πνεύματος Αγίου, έχοντας μάλιστα μέσα τους τη «μακαρία ελπίδα». Ότι δηλαδή κάποια μέρα δεν θα είναι πια ανάπηροι, τυφλοί, παραλυτικοί, κουφοί με ένα σώμα ελαττωματικό, αλλά με ένα νέο σώμα, το ένδοξο σώμα της αναστάσεως.

Σήμερα ο Κύριος καλεί κάθε άνθρωπο να πιστέψει σ’ Αυτόν με όλη του την καρδιά, να μετανοήσει απ’ την αμαρτία του, για να γίνει νέος εσωτερικά με «νέα καρδιά και νέο πνεύμα». Στη συνέχεια μας υπόσχεται ένα νέο σώμα αναστημένο και άφθαρτο και τελικά, «νέους ουρανούς και νέαν γην προσμένομεν εν οις δικαιοσύνη κατοικεί».

Λεωνίδας Φέγγος